Juhid, kes hoolitsevad oma inimeste eest (1)

Copy
Kadi Lambot ja Tõnis Allik.
Kadi Lambot ja Tõnis Allik. Foto: Johan Elm

Äärmuslikud olukorrad toovad inimestes esile äärmuslikke omadusi. Paljudel. Need, kes on teinud vigu ja eksinud, saavad näidata end eksimatutena. On ju nii, et eelmise aasta kevadest saati on ametlikku koroonakriisi juhtimist saatnud viga vea otsa. Algas see probleemide alahindamisega, mida vürtsitati lootusega, et ehk läheb kõik üle.

Möödunud nädalavahetuse tegijad olid tippjuhid Kadi Lambot ja Tõnis Allik, esimene erameditsiinikeskuse Confido ja teine Medicumi juht. Meditsiiniharidusega Lamboti kui inimese ja juhi kohta on negatiivset pea võimatu leida. Empaatiline, südamlik, inimeste inimene. Allikut seevastu iseloomustatakse kui meest, kes oskab soovitu kätte saada. Veidi rikkus tema renomeed vaid PERHi juhtimise aegadest pärit korruptsiooniprotsess, millest ta väljus süütuna. Mõlema meditsiinijuhi iseloomustuses kordub oskus hoida oma inimesi. Aga oma inimesed ei pea ju olema ainult otsesed alluvad.

Ei ole teada, kui palju või kui kaua vaagis kumbki neist eelmisel nädalal olukorda, kui oli näha, et ministeeriumi ja haigekassa ette kirjutatud sihtgrupp annab ennast vaktsineerimisele üles enam kui tagasihoidlikult.

Hilisem töö- ja terviseministri lausutu annab mõista, et Tanel Kiike poleks liiga palju häirinud seegi, kui kolme päeva peale kokku oleks vaktsineeritud kolmsada inimest – kui nad vaid oleks kõik olnud õiges sihtgrupis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles