Vladimir Putini must elevant keset elutuba

Copy
Boris Nemtsovi mõrvapaik.
Boris Nemtsovi mõrvapaik. Foto: SCANPIX

Kolmapäeval vastas USA president Joe Biden telekanalis ABC News ajakirjaniku küsimusele, kas Putin on tema arvates mõrtsukas: «Jah, ma arvan.». Poliitikavaatleja Kirill Rogov leiab Ehho Moskvõ blogis, et Putin ei pea vastuseks alustama maailmasõda, vaid vastama pelgalt kahele pealtnäha lihtsale küsimusele: kes tellis Boriss Nemtsovi mõrva ja kes üritas mürgitada Aleksei Navalnõid?

Joe Bideni vastus ABC Newsi ajakirjaniku küsimusele tähendab rahvusvaheliste suhete seisukohast, et Putini eskaleerimispoliitika ajastu on möödanik. See poliitika on toiminud alates 2014. aastast ja seisnes selles, et Putin vapustas pidevalt Läänt oma valmisolekuga suuremal määral suhteid teravdada, kui Lääs selleks antud hetkel valmis oli ning sestap oli sunnitud hiljem passiivselt «reageerima». Nüüd - ja just seda näitab Bideni vastus – on Washington psühholoogiliselt valmis «ennetavateks vastusteks». Erinevalt Euroopast.

Joe Biden kui USA asepresident kohtumas kümme aastat tagasi Vladimir Putiniga, kes varjus tollal Vene Föderatsiooni tegeliku juhina peaministri tiitl taha.
Joe Biden kui USA asepresident kohtumas kümme aastat tagasi Vladimir Putiniga, kes varjus tollal Vene Föderatsiooni tegeliku juhina peaministri tiitl taha. Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles