Margus Danil: kodutöökohad küberpättide sihikul

Margus Danil
, Telia Eesti andmekeskuste ja turvalahenduste grupi juht
Copy
Telia Eesti andmekeskuste ja turvalahenduste grupi juht Margus Danil
Telia Eesti andmekeskuste ja turvalahenduste grupi juht Margus Danil Foto: Jake Farra

Mullu kasvasid kaugtöö ja pilveteenustega seotud küberrünnakud 600 protsenti ning see suund jätkub hoogsalt ka tänavu. Seetõttu ei ole küberturvalisus enam pelgalt IT-valdkonna inimeste mure, vaid teema, mida regulaarselt juhtkonna laua taga arutatakse, kirjutab Telia Eesti andmekeskuste ja turvalahenduste grupi juht Margus Danil.

Mullu meid tabanud pandeemia tagajärjel hakkasid kõik ettevõtted, kelle äritegevus vähegi võimaldab, tegema kaugtööd sõltumata sellest, kas ettevõte oli selleks IT ja turvalisuse vaatest valmis või mitte. Töötajate seadmete distantsilt turvamine polnud paras katsumus mitte ainult ettevõtte IT-töötajate jaoks, vaid ka kasutajate jaoks, kellele see tähendas täiendavaid ettevaatusabinõusid ja ebamugavust.

Kogu kaugtöö ja andmete pilvedesse liikumise tendents läheb edasi selgi aastal ning suurenevad ka rünnakud pilvelahenduste, koduvõrkude ja turvamata seadmete vastu, mille kaudu on võimalik infole ligi pääseda. Võrreldes 2019. aastaga tõusis selliste rünnakute arv mullu erinevatel andmetel ca 600 protsenti. Nii nagu pidevalt areneb tehnoloogia ja küberturbesüsteemid, muutuvad paraku järjest osavamaks ka küberkurjategijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles