Priidu Pärna: kas eraomanikud riisuvad järgmiseks Kadrioru pargis lehti?

Priidu Pärna
, Eesti Omanike Keskliidu esimees, hea ja halva seaduse žürii liige
Copy
Priidu Pärna.
Priidu Pärna. Foto: Sander Ilvest

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf hindab, et eraomanike teehoolduskohustus on täitmata 2/3 ulatuses. Tundub, et on tekkinud revolutsiooniline olukord, kus omanikud enam ei taha ja valitsejad ei saa samas vaimus edasi minna, kirjutab Eesti Omanike Keskliidu esimees Priidu Pärna (Isamaa).

Kui kaaslinlased on vihased, et krundiomanikud ei hoolda talvel oma majaesist, siis ei panda tähele, et tegemist on linna maaga, mitte eraomandiga. Loomulikult peab eraomanik oma krundi korras hoidma, suvel niitma rohtu ja talvel tõrjuma purikaid.

Kinnistuomanike esindajana pöördusin detsembris riigihalduse ministri poole, et talvine kõnniteehoolduse kohustus kinnistuomanikele tühistataks. Leian, et 21. sajandil ei ole praegusel viisil linnavara hooldamise korraldamine enam õigustatud. Me ei ela enam hobuste ja aurumasinate ajastul, vaid tehnikasajandil, kus on ATVd, iseliikuvad autod ja koristusrobotid. Sellest lähtuvalt on kummaline panna lumelükkamise kohustus labidate ja luudadega toimetavatele kinnistuomanikele.

Tallinn on selle aasta alguses loonud paarikümne töötajaga mehhaniseeritud heakorraüksuse, abilinnapea nimest tuletatuna hellitava nimega K-komando. Üksuse eesmärk on konkureerida erasektori teehooldusettevõtetega ja pakkuda tasulist teenust omanikele, kes ei soovi ise linnale kuuluva teeala korrashoiuga tegeleda. Kahjuks pöördub Tallinn taas munitsipaalkapitalismi ja avaliku rahaga turu moonutamise poole, mille ebaõnnestunud näited on linnapood LIPO ja Tallinna pank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles