Züleyxa Izmailova: Kaja Kallas tuli kapist välja (37)

Zuzu Izmailova
, Eestimaa Rohelised esinaine
Copy
Zuzu Izmailova.
Zuzu Izmailova. Foto: Eero Vabamägi

Eile oli kurb päev Eesti demokraatia ja õigusriigi jaoks. Pikalt eliitvaktsineerimise teemal vaikinud Kaja Kallas avas lõpuks suu ja kutsus Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister» üles eliitvaktsineerimist seadustama, kirjutab Eestimaa Roheliste esinaine Züleyxa Izmailova.

Saime teada, et tänane Eesti Vabariik on ENSV lihane laps täiuslikus kooskõlas sovjetlik-elitistlik-korruptiivse mõtlemise ja lopsakalt õilmitseva nomenklatuuriga, kelle tähistamiseks kasutatakse nüüd eufemismi «tähtsad riigitegelased».

Eesti põhiseaduses puudub selline termin. Põhiseaduse § 12 sätestab, et kõik on seaduse ees võrdsed. Aga peaminister andis sisuliselt ühiskonnale mõista, et võrdsus on kõigest tühi sõnakõlks. On «tähtsad riigitegelased» ja on ülejäänud inimesed. Lisaks väljendub ebavõrdne kohtlemine veel selles, et saime teada, et reeglite rikkumine on lubatud Marika Priskele, aga ei ole lubatud Valga haigla eksjuhile Margus Ulstile. Ulsti suhtes pidas minister Kiik lahkumist ainumõeldavaks lahenduseks, Priske käitumist pole ta hukka mõistnud poole sõnagagi.

Kommentaarid (37)
Copy
Tagasi üles