Jürgen Rooste: ettepanek uuele valitsusele: keelake laste ja loomade vägistamine! (2)

Jürgen Rooste
, luuletaja
Copy
Luuletaja ning õppejõud Jürgen Rooste.
Luuletaja ning õppejõud Jürgen Rooste. Foto: Kuvatõmmis saatest

Uue valitsuse tulekul on võimalik plaanida uut poliitikat. On võimalik liigutada asju, mis muidu näivad kivinenud. Et konservatiivid pidid just valitsusest lahkuma, on mul mõned konservatiivsed ettepanekud, mis võiks uue valitsuse ja jõududevahekorra juures plaani tulla küll, kirjutab luuletaja Jürgen Rooste.

Esiteks peaks vaatama kriminaalõiguse peale: valitsuse tagasiastumise tinginud korruptsiooniasjas võib  kahtlustatavaid Keskerakonna ja EKRE liikmeid ja ärimehi oodata kuni kümneaastane vabadusekaotus. See on tohutult ebaproportsionaalne. Esiteks on tegemist hellikutest valgekraedega, võimalus, et nad osutuks ühiskonnas ohtlikuks elemendiks või paadunud kriminaalideks, on minimaalne. 

Muidugi, karistada neid tuleb, sest muidu tunnevad poliitikud end teeneid rahaks vahetades liiga turvaliselt (samas ei karistanud me ei Villu Reiljanit ega Kristen Michalit ega Rosimannuseid), aga olulisim osa karistusest peaks olema keeld tegutseda poliit-, haldus-, äri- ja finants-sfääris (kui mõni veel meelde tuleb, siis andke märku, aga alles jääb väga palju tegutsemis- ja eluruumi ning lunastusevõimalus), ja alles selle keelu rikkumisel võiks siis jõustuda reaalne vanglakaristus. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles