Ivo Känd: inseneriharidus Lõuna-Eestis valmistub arenguhüppeks

Ivo Känd
, TTÜ Tartu Kolledži haldusjuht
Copy
Tallinna Tehnikaülikooli Tartu Kolledži haldusjuht Ivo Känd
Tallinna Tehnikaülikooli Tartu Kolledži haldusjuht Ivo Känd Foto: Erakogu

Tartu roll Lõuna-Eesti tõmbekeskusena aina kasvab, rõhuv enamik TTÜ Tartu kolledži üliõpilasi on Lõuna- ja Kagu-Eestist, aga ka Pärnust ja Paidest. Suudame konkureerida Tartu Ülikooli ja Maaülikooliga, sest Tehnikaülikool on noorte seas populaarne, kirjutab Tallinna Tehnikaülikooli Tartu Kolledži haldusjuht Ivo Känd.

Ühel päeval, kui pandeemia on selleks korraks läbi, avastame, et oleme lasknud end kirpu otsival penil ära petta. Kuni meie tähelepanu hoitakse viirusel ja vaktsiinil, mutantidel ja maskidel, juhtuvad eluliselt oluliste valdkondadega märkamatult, aga see-eest pöördumatult katastroofid. Taas hingama hakates ja mõtlemis-märkamisvõime taastudes avastame, juba on hilja Tartus inseneriharidust päästa.

Kumb jõuab elus kaugemale, kas laisk tark või töökas loll? Julgen arvata, et töökas loll, kui ta teab, mille nimel ta rabab. Õpetatud ullike pole enam loll. Tark teab, mida on õppida vaja – ning on nõus tarvilike teadmiste eest ka vajadusel maksma. Poliitikud räägivad teadmistepõhise majanduse vajalikkusest. Samal ajal kärbitakse gümnaasiumides matemaatika- ja füüsikatundide arvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles