Järelvaadatav ⟩ XXIV Avatud Ühiskonna Foorum «Õigusriik Euroopa Liidus: paljude vabadus, väheste kohustus?»

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Vaata Postimehe vahendusel otseülekannet XXIV Avatud Ühiskonna foorumilt. Peaesinejaks on Euroopa Komisjoni asepresident Věra Jourová, kelle juhtimisel ilmus 2020. aasta septembri lõpus raport õigusriigi olukorra kohta Euroopa Liidus.

Asepresident Věra Jourová ettekandele ning küsimuste-vastuste ringile järgneb arutelu, millega liituvad Eesti Vabariigi endine president Toomas Hendrik Ilves, Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse juures asuva Eesti Välispoliitika Instituudidirektor ja Avatud Eesti Fondi nõukogu liige Kristi Raik ning Eesti Inimõiguste Keskuse nõukogu esinaine, TalTechi Õiguse instituudi kaasatud professor Katrin Nyman-Metcalf.

Arutlusteemad:
● Mida tähendavad õigusriigi põhimõtted ja nende tingimuslikkus tänases Euroopa Liidus;
● Kuidas saab tugevdada Euroopa Liidus demokraatia, põhiõiguste ja õigusriigi kaitseks
mõeldud mehhanisme; sh EL lepingu artikliga 7 seotud protseduure õigusriigi põhimõtete rikkumise korral? Vaatleme ka EL põhiõiguste harta elluviimise strateegiat;
● Mida tähendavad õigusriigi põhimõtted erinevatele huvigruppidele ja kodanikele;
● Kuidas saab vabakond õigusriigi põhimõtteid kaitsta; millised on väljakutsed ja võimalused.

Modereerib ajakirjanik Johannes Tralla (ERR).

Avatud Ühiskonna Foorum on Avatud Eesti Fondi iga-aastane tippsündmus, mis toob kokku mõtlejaid Eestist ja mujalt maailmast, et arutleda avatud ühiskonna, demokraatia ja poliitikaga seotud teemadel.

Otseülekanne ilma sünkroontõlketa:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles