Kadri Tammepuu: vaktsiinide logistikahange hüppab lati alt läbi (1)

Kadri Tammepuu
, Fookuse Tervishoiu toimetaja
Copy
Fookuse Tervishoiu toimetaja Kadri Tammepuu.
Fookuse Tervishoiu toimetaja Kadri Tammepuu. Foto: Eero Vabamägi

Eestile olulise vaktsiinide logistikahanke korraldamises on palju salatsemist ja venitamist, ning pole teada, milline saab olema lõpp-lahendus ja kui palju kallimaks see maksumaksjale läheb, kirjutab Fookuse toimetaja Kadri Tammepuu.  

Esmaspäeval kuulutas terviseamet pärast pikka ootamist välja logistikahanke koroonaviiruse vastaste vaktsiinide nõuetekohaseks säilitamiseks ja õigeaegseks vedamiseks vaktsineerijateni. Juba 15. detsembri pressikonverentsil teatas minister Kiik, et logistika valdkonnas on lahendused põhijoontes juba kokku lepitud*.  

Euroopas arutati vaktsineerimise üle juba varasügisel, Eesti istus võrdse partnerina kõigi läbirääkimiste juures. Oli teada, et esimesed kandidaadid kiidetakse tõenäoliselt heaks läinud aasta lõpus. Nii ka läks. Palju räägiti toona ka erinevate vaktsiinide säilitamise ja transpordi eritingimustest. Näiteks Eestis saadaval Pfizer-BioNTechi vaktsiin vajab säilitamist -70 ja Moderna vaktsiin -20 kraadi juures. Miks algatati meil logistikahange alles praegu?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles