Ülle Harju: on arutu oodata pommi lõhkemist (8)

Ülle Harju
, reporter
Copy
Ülle Harju
Ülle Harju Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ülemaailmse segaduse varju on jäänud paljude Eesti perede eluline mure: esmaspäeval peavad õpilased pärast vaheaega kooli minema ja seda olukorras, kui terviseamet teatas neljapäeva hommikul uuest mustast rekordist – koroonaviirus tuvastati 1104 inimesel.

Tegu on keerulise dilemmaga: Eestis on koolikohustus ja isegi kui pere elab koos riskirühma kuuluvate vanavanematega, ei tohi lapsed koju jääda. «Ei! Kas tõesti midagi teha ei saa?!» hüüdsid nädalaid sõprade külastamisest hoidunud lapsed hirm silmis, kui kohale jõudis arusaam, et nad ise ei saa enam viirusest hoidumist kontrollida.

Teiselt poolt on ahastuses vanemad, kelle lapsed ühel või teisel põhjusel ei suuda kaugõppes kooliprogrammi läbida. Kevadest on põrgulik kogemus olemas – lapsed keelduvad videotundi minemast ja sportimisel asemel ei tõsta nina nutitelefonist. Kui vanemad õhtul väsinult töölt koju jõuavad, on lastel õppimata ja õpetajad süüdistavad vanemaid kehvas kasvatustöös. Kodukontoris töötajad ei suuda tööle keskenduda, kui lapsed pidevate küsimuste, soovide ja omavahel kaklemisega mõttelõnga katkestavad.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles