Erkki Koort: Kapitooliumi ründamine oli ameeriklastele šokk (10)

Erkki Koort
, Postimehe Fookuse julgeolekuekspert
Copy
Fookuse Julgeoleku toimetaja Erkki Koort.
Fookuse Julgeoleku toimetaja Erkki Koort. Foto: Konstantin Sednev

President Trump suudab oma poolehoidjaid mobiliseerida ning pole kahtlustki, et iga karismaatilise liidriga on valmis kaasa viskuma ka mingi hulk emotsionaalselt ülesköetuid. Trump teab seda väga hästi ning oskab kasutada oma huvides, kirjutab Postimehe Fookuse julgeolekuekspert Erkki Koort. 

Kui tavapäraselt läheb Ameerika Ühendriikide taolises riigis võim üle suhteliselt leebelt ning klaase kõlistades, siis juba valimiste eel oli selge, et seekord ei lähe see sugugi nii. Trump viskles meeleheitlikult ning üha lähemale jõudis päev, mil tallegi sai selgeks, et vaatamata tohutule häältesaagile, jääb ta tagant esimeseks. Loomulikult ei olnud ta valmis sellega leppima ning tegi veel viimaseid pingutusi.

Üleskutse oma toetajatele välja astuda ning valimisvõitu mitte tunnistada, on tegelikult tavapärane ning ma usun, et me näeme sellist arengut ka lähiaastatel Eestis. Osalt on see loomulikult osa demokraatiast ning me ju toetame sarnaseid protsesse Valgevenes. Siiski on toetuse või hukkamõistu eelduseks demokraatlike valimiste toimumine. Ometigi on selge, et meetod nagu me seda eile USAs nägime, kuulub pigem Ladina-Ameerikasse või Aafrikasse.

Trump oli ja on Twitteri president. Paljud olulisemad otsused on ta teatanud sotsiaalmeedia vahendusel ning samuti teinud postitusi, mille sisu on pannud kulmusid 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles