Jaak Madison: eurooplane ei paljune egoismi tõttu (39)

Jaak Madison
, Euroopa Parlamendi liige (EKRE)
Copy
Jaak Madison.
Jaak Madison. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lastetu Euroopa soodustab migrantide saabumist, kirjutab Jaak Madison (EKRE) vastuartiklis Evelyn Kaldoja kommentaarile «Miks eurooplane ei paljune?» (PM 19.12).

Evelyn Kaldoja arvamuslugu võtab arvustada Helir-Valdor Seederi väljaütlemist riigikogus, kus ta pidas lastetust üheks Euroopa paheks. Seeder ütles seda kontekstis, et kõik, mis tuleb Euroopast laiemalt, pole veel ilus ja hiilgav, mida tormates üle võtta. Ajalugu on tõestanud, et Euroopas on ka väga palju kurja ja valet olnud ning üheks tänapäeva paheks on demograafiline kriis, millel on muidugi erinevad põhjused. Poleks küll minu isiklik asi kaitsta Seederi seisukohta, kuna olen teisest erakonnast, kuid tema seisukoht oli paratamatult õige. Seda tuleb kaitsta eriti selliste seisukohtade eest, mis ilustades kaitsevad lastetut Euroopat ja otseselt halvustavad ja mõnitavad lasterikkaid perekondi.

Kaldoja väitis: «Maailma rahvastik on kasvanud 7,8 miljardini ja jõuab ennustuste järgi 2050. aastaks 9,9 miljardini. Homo sapiens pole väljasuremisohus – ta paljuneb ja sööb teisi liike välja katastroofilises tempos. Selles valguses on kahtlane, kas tänu aiva paremale toidule ja meditsiinile järjest kauem ja tervemana elav Euroopa peaks end majandama kõrge iibe püramiidskeemi abil.»

Kommentaarid (39)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles