Riina Solman: nakatumise vältimine kirikus ei ole usu küsimus (12)

Riina Solman
, Rahvastikuminister
Copy
Riina Solman
Riina Solman Foto: Olga Makina

Seisan selle eest, et inimeste vajadused, harjumused ning muutustest tingitud ärevusega toimetulek ei seaks löögi alla vaimset tervist. Seisan ka inimeste eest, kelle jaoks on kirik oluline, midagi sellist, mis tugevdab kindlust homse päeva suhtes, kirjutab rahvastikuminister Riina Solman (Isamaa). 

Seoses Eestis leviva koroonaviirusega pidas valitsus hädavajalikuks kehtestada hädaolukorrale vastavad piirangud. Need on üldteada, kuid kuna iga päev toob juurde täpsustusi ja täiendusi, on üldjoontes kujunenud olukord, kus nii meedia kui elanikud on rahulolematud: ühed peavad meetmeid poolikuiks ja pehmeiks, teised liiga rangeteks, kolmandad süüdistavad võimu kiirustamises, neljandad meetmetega viivitamises. See kõik on mõistetav, kuna olukord ongi enneolematu – kevadine kogemus veel nii värske, et paljud alles hakkavad mõistma pandeemia ja selle tagajärgede tõsidust.

Hirm tundmatu ees ja mõne teise riigi kogemused, kus on koroonahaigusesse surnud juba kõhedusttekitavalt palju inimesi, mõjub inimeste psüühikale, nagu ka koolide sulgemine, suurürituste ärajätmine ja töökaotus. Siin tuleks kindlasti arvestada sellega, et hirm ja masendus võivad vahel tekitada rohkemgi kahju, kui viirus ise. Inimesi ei tohi jätta nende hirmudega üksi.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles