Raadio Kuku tänase «Keskpäevatunni» saatejuhid Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Marek Strandberg võtsid vaatluse alla reedel Vabaduse platsil toimunud kaks maskiballi: üks maskiga ja teine maskita. 

Priit Hõbemäe sõnul toimus Vabaduse platsil tagurpidi pööratud maskeraad.

Ainar Ruussaar selgitas, et tegelikult toimus kaks maskiballi: üks maskides ja teine maskideta. «Noor reformierakondlane kutsus maskideta meeleavalduse kõrvale kohe oma maskišõu,» lisas Ruussaar. 

«Need intervjuud maskivastaste meeleavalduselt olid kohati anekdootlikud,» lausus Ruussaar nende kohta, mida ta oli meediast näinud. 

«Maskivastane meeleavaldus mõõtis Eesti haridussüsteemi praaki,» lisas Marek Strandberg. «Haridussüsteemi kiituseks võime öelda, et seda praaki on väga vähe,» lisas ta. Ka Strandberg kuulas üle maskivastaste intervjuusid ning mainis, et ega meeleavaldajad midagi tarka sealt ei kostnud. «Need olid killud mingisugusest eelarvamuste potist. See oli üleajanud ja keegi oli midagi sealt võtnud ning püüdnud siis edastada,» kirjeldas Strandberg intervjuusid. 

Ruussaare sõnul oli intervjuudes mitmeid kujundeid. «Oli härra, kes lubas anda 6000 eurot sellele, kes tõestab ära, et ta on koroonasse nakatunud. Oli emotsionaalseid väiteid, et maskikandmise kohustus on suukorvistamine,» loetles ta. 

Hetkel on Ruussaarel aga üks suur küsimus mõttes: mis saab kahe nädala pärast, kui numbrid on endiselt samad. «Kas siis tekib enne jõule mingi ühiskondlik frustratsioon?» küsis ta. Ruussaar kirjeldas jõule kui emotsionaalset sündmust, mis toob rahva kokku. «Eile jalutasin mööda jõuluturust – seal oli märkimisväärselt palju rahvast, maske oli märkimisväärselt vähe. Mina ootan tegelikult huvi ja veidi ka õudusega jõulueelset aega, kui me vaatame statistikat – kas ta siis aitas või mitte?»

Strandberg vastas Ruussaarele, et maskinduses tuleb olla kannatlik, kuna tulemused võtavad aega. «Maskide mõju näeme 10-20 päeva pärast. See ei ole nii, et panime maskid ette ja homme on kõik paranenud,» põhjendas ta. Ruussaar nõustus Stranbergiga. 

«Minu jaoks on arusaamatu, kas siis maskide kandmine on sunniviisiliselt kohustuslik või sunniviisiliselt vabatahtlik,» ütles Ruussaar. 

Kommentaarid (13)
Copy