Muuli ja Riikoja ⟩ Muuli: Perling ei astunud Isamaasse praktilisel põhjusel (8)

Kuku Raadio
Copy
Lavly Perling.
Lavly Perling. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Endine riigi peaprokurör Lavly Perling teatas sel nädalal, et ta liitub toetajaliikmena Parempoolsetega, mis on Isamaa erakonnasisene ühendus. Küll aga ei astunud Perling Isamaasse, mille taga on Kalle Muuli hinnangul praktiline, mitte poeetiline põhjus.

Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja märkis, et Perlingu käigu puhul oleks kõik lihtne ja selge, kui ei oleks mitut pentsikut aspekti. Perling on öelnud, et ta tahab edasi minna poliitikasse. Sellisel juhul oleks tavapärane astuda mõnda erakonda, ent Perling alustas oma poliitilist karjääri Riikoja sõnul kergelt krõbedate sõnavõttudega Isamaa praeguste juhtide aadressil. «Ei tulnud kaua oodata, kui ka Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder omakorda Perlingule krõbedalt vastas,» sõnas Riikoja. Laiemas plaanis järeldab ta Perlingu väljaütlemistest, et Parempoolsetel on plaan Isamaas võim võtta, sest et võimu seal praegu ei ole.

Isamaasse kuuluv poliitik Kalle Muuli avaldas heameelt selle üle, et Perling Parempoolsetega liitus. Ta oletas, et ilmselt liitub endine peaprokurör ka Isamaa erakonnaga. «Parempoolsete senine kõige suurem teene on olnud, et on toodud Isamaa juurde uusi nimekaid ja väljapaistvaid liikmeid,» argumenteeris Muuli. Ta tõstis Perlingu kõrval esile Joakim Heleniust. «Samal ajal, kui Reformierakonnast lahkub järjest nimekaid liikmeid, viimane siis Taavi Rõivas, aga ennegi terve hulk.»

Muuli sõnas, et mõned Perlingu ütlused kukkusid halvasti välja. Kui öelda, et enam ei taha räuskamist kõrvalt vaadata, kas see tähendab siis, et tuled ise räuskama, naersid saatejuhid. «Isamaa ei ole ju mingi räuskav erakond,» ütles Muuli. Tema sõnul võib Isamaale paljusid asju ette heita, aga räuskamist kindlasti mitte. Riikoja ei tahtnud sellise hinnanguga lõpuni nõus olla.

«Ma ütlen ka praktilises mõttes ära, miks minu arvates liitus Lavly Perling Parempoolsetega, aga ei liitunud Isamaaga,» lausus Muuli. «Põhjus ei ole väga poeetiline. Lavly Perling on praegu prokuratuuri hingekirjas. Tema teenistussuhe on küll peatatud, aga ikkagi ta ootab oma prokuröripensioni staaži täitumist ning kuni ta on prokuratuuris kirjas, ta lihtsalt ei saa erakonnaga liituda, kuna seadus ei luba,» põhjendas Muuli oma seisukohta.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles