Lauri Hussar: valitsus ründab Repsi juhtumis korruptsiooni paljastajat (37)

Lauri Hussar
, poliitik (Eesti 200)
Copy
Lauri Hussar.
Lauri Hussar. Foto: Pilt videost

Demokraatlikus riigis on lubamatu, et valitsus asub korruptsiooni uurimise asemel survestama hoopiski korruptsiooni paljastajat, kuid kahjuks on see täna Eestis juhtunud, kirjutab Postimehe endine peatoimetaja Lauri Hussar (Eesti 200).

Sel neljapäeval leidis valitsuse pressikonverentsil aset pretsedent, mida siiani ei ole iseseisvuse taastanud Eesti Vabariigis aset leidnud. Justiitsminister Raivo Aeg teatas sellel, et palus autojuht-lapsehoidja skandaalis prokuratuuril anda seisukoht Õhtulehe väidetava eraviisilise jälitustegevuse seaduslikkuse osas. «Sest igal asjal on piir,» ütles Aeg ja lisas, et pole võimalik, et suvalisi inimesi võib ajakirjandusliku eksperimendi huvides jälitada, nende tegevust jälgida ja andmeid koguda. 

Nii kõrgel tasemel rünnakut ajakirjandusorganisatsiooni vastu ei ole Eestis siiani aset leidnud. Sisuliselt soovis minister oma autoriteedile tuginedes kaasata õiguskaitseorganid ajakirjanduse vastu suunatud kättemaksuaktsiooni, määratledes nii ära üheselt kogu valitsuse positsiooni minister Repsi tegevuse suhtes. Valitsuse fookusest jäi samas täielikult välja see, et minister Reps kasutas regulaarselt riigi teenistuses olevaid inimesi enda isiklike asjade ajamiseks. 

Kommentaarid (37)
Copy
Tagasi üles