On lähiaja küsimus, kas Tallinnas läheb viiruse levik kontrolli alt välja või mitte. Ja kui Tallinnas läheb, pole teisedki piirkonnad kaitstud, ütles Kalle Muuli Kuku raadio saates «Muuli ja Riikoja».

Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja tõi välja, et kahe nädala koroonanakatumiste suurte arvude taga on lootuskiireks, et praegu on nakatumine valdavalt kolletepõhine ja suure osa nakatumiste puhul suudetakse tuvastada, kust viirus pärit on. Suurtes arvudes on sees ka vanglad ja teised suletud süsteemid, kus hakkabki tulema palju nakatumisi, kui viirus sisse saab. Olukord on siiski väga tõsine.

Riikoja rääkis, et eile vaieldi valitsuses väga pikalt, milliseid piiranguid peaks kehtestama. Kokkuleppele siiski ei jõutud ning otsused peaksid tulema järgmise nädala teisipäeval. Ilmselt hakatakse kehtestama sisuliselt kohustuslikku maskikandmist avalikes ruumides, isegi kui vormiliselt jäetakse see rangelt vabatahtlikuks. Tõenäoliselt hakatakse piirama inimeste osalemist erinevatel üritustel, ent kinni vast midagi ei panda. «Aga ega me muidugi ei tea. Kui teisipäevaks on numbrid tõusnud uutesse kõrgustesse, siis võivad valitsuse plaanid juba hoopis järgmisel tasemel olla.»

Kommentaarid
Copy