Aleksander Laane: raske, kuid avameelne jutt eutanaasiast (11)

Aleksander Laane
, Erakonna Eestimaa Rohelised aseesimees
Copy
Aleksander Laane
Aleksander Laane Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Poliitikud ja ametnikud – jätke inimesed vähemalt nende surmas oma käskude ja keeldudega rahule! Leppige sellega, et vähemalt edasielamise või mitteelamise otsuse võib inimene soovi korral ise teha. Võimaldage inimesel teha seda seaduslikult ja läbimõeldult.

Riigikogu sotsiaalkomisjonis on arutlusel Roheliste algatatud ja 2246 inimese poolt allkirjastatud eutanaasia seadustamise petitsioon. Parlamendiliikmed ja ametnikud arutavad, kas nad tahaksid lubada minul teha minu elu lõpu kohta otsust ...

Ma saan aru, kui te enda kohta ütlete, et te ei tahaks mingit otsust teha – te ei taha eutanaasiat ka siis, kui te olete teadvusetult aparaatide küljes, tegelikult lootuseta paranemisele, aga nagu elus… Kuid ma ei saa aru, miks te keelate seda enda elu lõpetamise otsust teistele? Te ütlete, et valu saab ära võtta. Jah, teatud piirini saab valu ära võtta teadvust hägustamata. Aga reaalsus on see, et piir, kus valu kaob koos arusaamaga sellest, kes või kus ma olen, tuleb tihtilugu kiiremini vastu kui me tahaksime.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles