Kui palju mängivad rolli Deutsche Welles ilmunud Mart Helme intervjuu käändelõpud ja milline mõju on siseministri sõnavõtul koalitsioonis, arutlesid ettevõtja Tõnu Runnel, endine riigikogu liige Hannes Rumm ja saatejuht Tõnis Leht Kuku raadio saates «Poliitikaguru».

«Selle juures tuleb ära märkida, et Jüri Ratas ütles väga täpselt seekord: sisutu jutt. Tõepoolest, eriti teine pool, kus ta hakkas vooditest ja seksuaalsusest rääkima,» kommenteeris Tõnu Runnel. Tema hinnangul ei oma diskussioon Helme kasutatud käändelõppude üle erilist tähtsust. «Nagu oleks tohutu vahe kas osa Eesti inimesi peaksid Rootsi jooksma või Rootsis jooksma,» arutles ta.

Rumm nõustus keelekasutuse küsimuses: «See on nüüd täitsa ükskõik, kuidas Mart Helme küllaltki üllatavalt kehvas vene keeles antud intervjuu mingi käändelõpp läks või ei läinud. Reaalne mõju sellel avaldusel tekkis siis, kui peaminister Jüri Ratas, kes ise ja kelle abilised kindlasti väga hoolega originaalis kuulasid selle mõtte läbi, otsustasid sellele jõuliselt reageerida,» leidis ta.

Kommentaarid (57)
Copy