Nils Niitra: teeme ära «Teeme ära!»

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nils Niitra
Nils Niitra Foto: Sille Annuk

Eestis 2008. aastal tohutu entusiasmi saatel algatatud «Teeme ära!» koristustalgud on praeguseks saanud säärased mõõtmed, et projektis osalevad juba miljonid inimesed rohkem kui 70 riigist.

Meil siin aga ei pruugi osalejaid seekord olla põrmugi poolsada tuhat nagu eelmisel korral, sest aktsioon on saanud tahtmatult külge raskesti mahanühitava pleki. Milleks minna jälle teeääri ja metsaaluseid koristama, kui osa nelja aasta taguste talgute jäänustest vedeleb endiselt hiigelkuhjades Tartu külje all ja Viimsi vallas?

Kogu selle supi kokkukeetjateks polnud aga idee algatajad, vaid kaks firmat ning keskkonnaministeerium, kes sõlmis nende firmadega lepingud. Nüüd siis on kogu see rämps pankrotivara ja isegi selline pankrotivara on püha ja puutumatu, sest see kuulub võlausaldajatele.

On vägagi võimalik, et uute prügitalgute ajal vedelevad need hunnikud samas kohas. Kaua see jant kestab? Kas ehk peaks korraldama ««Teeme ära!» 2008. aasta koristustalgute tagajärgede koristustalgud «Teeme ära!»»? Ei. Üks tänuväärne ühiskondlik algatus rikuti käputäie ärimeeste ja riigi poolt lihtsalt ära, nüüd peab riik võtma vastutuse, päästma mis päästa annab ning töö ise ära tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles