Andres Sutt: pöördugem tagasi demokraatia rajale!

Andres Sutt
, Riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Andres Sutt Riigikogu rahanduskomisjoni liige (Reformierakond)
Andres Sutt Riigikogu rahanduskomisjoni liige (Reformierakond) Foto: Liis Treimann

Rahandusministri poolt Louis Freeh’ga sõlmitud lepingu asjaoludega tutvumine avas väga murettekitava pildi valitsuse tasandil viljeletavast juhtimiskultuurist, kirjutab rahanduskomisjoni ja korruptsioonivastase erikomisjoni liige Andres Sutt (Reformierakond).

Eile avalikustasime Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni ja riigieelarve kontrolli erikomisjoni kokkuvõtte rahandusminister Martin Helme ja advokaadibüroo Freeh, Sporkin & Sullivan LLP vahel sõlmitud lepinguga seotud asjaoludest. Dokument on leidnud laialdast kajastust ja tekitanud ka vastukaja. Aruande kokku kirjutajana tunnen vastutust jagada lugejaga oma tunnetust suunast, kuhu oleme riigi ja ühiskonnana liikumas.

Augusti jooksul  kuulasime kahe komisjoniga neljal kokkusaamisel kokku kolme ministri ja nelja kõrge riigiametniku selgitusi. Vaatasime läbi 178 lehekülge dokumente. Töö tulemusel valminud kokkuvõte sedastab ilmsiks tulnud faktid. Selle kokkuvõttega saavad kõik tutvuda, erinevalt näiteks advokaadibüroo kohta maksumaksja raha eest tehtud taustauuringutest. Kokkuvõtte faktoloogia ja järeldustega oli nõus ka korruptsioonivastase erikomisjoni liige Siim-Valmar Kiisler, kes hääletas kokkuvõtte kinnitamise poolt. Nii ei ole tegemist dokumendiga opositsioon kontra koalitsioon, vaid ametliku aruandega, mis dokumenteerib rahandusminister Martin Helme tegevused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles