Sigrid Kõiv: kohalolemise kohustus

Sigrid Kõiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kõiv
Sigrid Kõiv Foto: Peeter Langovits

Üks Hollandi ametnik rääkis kord, et neil on üsna keeruline Brüsselis oma tahtmist läbi suruda. Nimelt, nagu mitmes teises Euroopa riigis, ei tahetud ka seal haldusaparaadile palju kulutada ning Haagi ametnikud istusid varahommikul rongile ja olid kell 10 Brüsselis nõupidamisel.



Ent itaallased tulid kaugemalt ja olid kohal juba eelmisel õhtul. Nad käisid ringi, võtsid vajalike inimestega baaris mõned joogid, ühesõnaga – suhtlesid. Kui hollandlased hommikul kohale jõudsid, taipasid nad, et otsus on sisuliselt juba tehtud, jäänud on vaid formaalsused. See oli näide lobitöö tähtsusest Brüsselis.

Kindlasti pole kõik kohtumised, mis europealinnas aset leiavad, külastamist väärt ja  kõik ministrid on mõnelt kohtumiselt puudunud. Ent vaid põllumajandusministri haldusalas on otsetoetused, mis pole pooltki Euroopa keskmisest. Selle olukorra muutmiseks peab kohal olema, ja seda ka siis, kui räägitakse kvaliteedipoliitikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles