Eile ameti mahapanemisest teatanud KredExi juht Lehar Kütt tunnistas Kuku raadio saates «Nädala tegija», et ta pole mõelnudki selle peale, mida edasi teha. «Ma olen kogu aeg KredExis tööd teinud täie pühendumisega, viimastel kuudel veel kaks korda suurema pühendumisega. Selle kõrvalt ei jää aega mõelda, mida teha siis, kui ma KredExist ära lähen,» möönis Kütt.

Kütt nõustus, et koroonakriisi ajal KredExile tehtud kriitika on mõnes punktis olnud õigustatud. «Küll aga arvan ma, et kui me hakkame näpuga üksteise suunas näitama, siis me ei õpi kriisist midagi. Oluline on ausalt peeglisse vaadata ja meil kõigil mõista, mida saaksime järgmine kord paremini teha. Tõsi ta on, et kriisi alguses KredExis taotluste menetlemise ajad pikenesid mõneks ajaks, aga kui me vaatame teiste organiste otsustuskiirust, siis tegelikult ka seal midagi eeskujulikku välja tuua ei saa. Ka valitsuse ja riigikogu otsused venisid lubamatult kaua,» sõnas Kütt.

Kriisi alguses pikenes KredExi töötajate töönädal kaks korda ning meetmete väljatöötamise ja rakendamise alla läks meeletu energia, kirjeldas Kütt kriisi mõjusid. «Millalgi tuleb selle eest lõivu maksta ning kui inimesed, kes võiksid sulle toeks olla, näitavad üles natukeke usaldamatust sinu tegevuse suhtes, siis see kõik mõjub halvasti,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy