Jaak Madison: Nord Stream 2 on näide suurest silmakirjalikkusest (33)

Jaak Madison
, Euroopa Parlamendi liige (EKRE)
Copy
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Erik Prozes

Euroopa Parlamendi liige Jaak Madison (EKRE) kirjutab sellest, et Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simsoni (KE) seisukoht Nord Stream 2 suhtes on silmakirjalik ja ohtlik Eesti julgeolekule. 

Loetud päevad tagasi avaldas Euroopa Komisjoni volinik Kadri Simson arvamust, et USA planeeritavad majandussanktsioonid on vastu ettevõtetele, kes on seotud Saksamaa ja Venemaa Föderatsiooni vahelise gaasitrassi ehitusega. See rikuks tema sõnul rahvusvahelist õigust ja Euroopa Liidu energiasuveräänsust.

Mul on kahju, et sisepoliitiliselt vaadati sellisele avaldusele sisuliselt mööda. Antud juhul on tegemist väga terava küsimusega, kus on teemaks Eesti julgeolekuhuvid ja välispoliitilised suhted Ameerika Ühendriikidega. Kuidas täpsemalt?

Kui Euroopa Komisjoni volinik, kes vastutab energeetika eest ja on lisaks esitatud Eestist, kaitseb Venemaa mõju suurenemist energeetikas, siis on siin suur ohukolmnurk põlemas! Mitte ükski osapool nimetatud projektis pole suutnud tõestada, et gaasitrassi Nord Stream 2 ehitusega ei suureneks Euroopa Liidu ja eriti Saksamaa sõltuvus Venemaast. Enamik riike vaatab seda vaid vaikivalt pealt, kuna ei julgeta midagi Euroopa «suurtele ja vägevatele» öelda. Kui Eesti ongi vahel seda projekti kritiseerinud, siis on see lõppenud ikkagi väikese mühatuse ja nentimisega, et Saksamaa teeb, mis vähegi tahab. 

Kommentaarid (33)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles