Vahur Kivistik: miks keskkonnaamet tahab seisata Linnamäe hüdroelektrijaama? (4)

Vahur Kivistik
, Wooluvabrik OÜ juhatuse liige ja vandeadvokaat
Copy
Vahur Kivistik.
Vahur Kivistik. Foto: Erakogu

Postimees käsitles põhjalikult  RMK hallatavaid arvukaid mälestisi, mille hooldamiseks viimasel väidetavalt raha ja tahtmist ei ole. Mälestised mitte ainult ei lagune, vaid hävinevad. RMK pole ainus, Eestist võib leida sadu näiteid, kus omanikuta või rahalise toeta mälestis jääb lagunema, kirjutab Wooluvabrik OÜ juhatuse liige ja vandeadvokaat Vahur Kivistik. 

Linnamäe pais kui Eesti kauneimaks ennesõjaaegseks tööstusehitiseks tunnistatud mälestis võib sattuda täiendama lagunevate mälestiste rida. Selleks piisab, kui paisu hooldav elektrijaam sunnitakse seiskama, sest ilma elektrijaamata pole ka raha, et mälestist korras hoida.

Keskkonnaministrit tasub tunnustada möödunud nädala lõpul kõlanud selge seisukohavõtu eest, et ta küsib Linnamäe paisule valitsuselt erandit. Meenutame, et valitsus tegi juba möödunud aasta oktoobris protokollilise otsuse, et Linnamäel ei prevaleeri kalakaitselised huvid muinsuskaitseliste ja sotsiaal-majanduslike üle.

Keskkonnaamet (KeA) on püüdnud Wooluvabrik OÜ opereeritavat Linnamäe jaama seisma panna 2018. aasta jaanuaris ja 2019. aasta septembris, mõlemal juhul kuni tänaseni jäi jaam tööle tänu halduskohtusse pöördumisele.

Juuli viimastel päevadel tehtud otsuses taunib halduskohus KeA õigusvastast tegevust jaama tegevusloa menetlemisel ja nimetab seda silmakirjalikuks. Täna valmistab KeA ette õiguslikku pinda, et teha järgmine katse jaam seisma panna. Selleks on juba viis korda tagastatud väidetavatele puudustele viidates keskkonnamõjude hindamise aruande projekt.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles