Andres Sutt: kohustusliku II sambata ei suuda riik tagada pensionäride toimetulekut tulevikus (31)

Andres Sutt
, Riigikogu rahanduskomisjoni liige (Reformierakond)
Copy
Andres Sutt Riigikogu rahanduskomisjoni liige (Reformierakond)
Andres Sutt Riigikogu rahanduskomisjoni liige (Reformierakond) Foto: Liis Treimann

II pensionisamba reform oleks üks suuremaid majanduspoliitilisi reforme sel sajandil, mis halvendaks tulevikus oluliselt pensionäride toimetulekut, rääkis täna oma sõnavõtus riigikohtule Riigikogu rahanduskomisjoni liige Andres Sutt (Reformierakond).

Kogumispensionide seaduse muutmise seadus muudaks kardinaalselt pensionisüsteemi põhialuseid ja oleks üks selle sajandi suurimaid majanduspoliitilisi reforme. Selle seaduse mõju puudutab vahetult iga Eesti inimest, on põlvkondade ülene ja eeldanuks põhjalikku eeltööd, mõjuanalüüse, sisulist kaasamist. Mitte ühtegi eelmainitud põhimõtet ei ole aga eelnõu seaduseks vormimisel sisus ja siiruses järgitud. Rahanduskomisjonis ei toimunud sisulist rahandus- ja sotsiaalpoliitilist debatti – oli vaikiv koalitsioon ja analüüsi ning faktitoeta vastused nii meie kui huvigruppide küsimustele. Sama kordus Riigikogu suures saalis.

Jääme oma kirjalikus eriarvamuses toodud seisukohtade juurde ning nõustume täielikult Vabariigi Presidendi argumentatsiooniga, miks kogumispensionide seaduse ja sellega seotud teiste seaduste muutmise seadus on põhiseadusega vastuolus ning mõjutaks nii tänaste kui tulevaste pensionäride heaolu negatiivselt.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles