Madis Filippov: närune olukord

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Filippov
Madis Filippov Foto: Mihkel Maripuu

Lääne-Virumaal asuva Vaeküla kooli lapsed õpivad kehvas seisus korterites, kus pole kaheksa aastat keegi sees elanud, ahjud vajavad remonti ning trepid on nii järsud, et isegi ettevaatlik täiskasvanu võib kaela murda.

Euronõuetest on asi kaugel. Irooniline, et sellisesse närusesse olukorda sattus koolipere osalt just nendesamade nõuete pärast. Näiteks ei vastanud eraldi hoones asuv söökla euronõuetele, päästeamet tegi ettekirjutuse, et seda ei tohiks kasutada – vaja oli uusi hooneid.

Asi võeti suurelt ette. Kooli peahoonet ja õpilaskodusid hakati ümber ehitama, kuid tulemus on see, et kooliruume pole juba poolteist aastat: 2010. aasta suvel alustati remondiga, lammutati katus, tõsteti eest aknad, lõhuti vaheseinad, kuid juba aasta pärast töö ja leping katkesid.

Varem kasutuses olnud õppehooned on varemetes, vanemad õpilased õpivad lähedal asuvates korterites ja euronõuetele mittevastav söökla on kohandatud kolmeks klassiks.

Põhjuseid leiab alati, kuid need väga ei paelu. Ehitajal nimega Facio on probleeme olnud korduvalt. Ka riigihangete seaduse puudustest, mis ei anna ehitaja valimiseks erilisi võimalusi, on tohutult palju räägitud. Kaua peab veel rääkima, et midagi muutuks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles