Kaljulaid: ma ei saa kommenteerida ministrite tundeid Jürilo küsimuses (5)

Kuku Raadio
Copy
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Arvo Meeks

President Kersti Kaljulaid ütles Kuku raadio saates «Nädala tegija», et ta tänab terviseameti juhti Merike Jürilot tehtud töö eest ning ei saa Jürilo vabastamise põhjendatust analüüsida.

Kas terviseameti juhile Merike Jürilole tehakse liiga, et ta pidi ametist tagasi astuma, küsis Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja.

President tänas Merike Jürilot ja kogu terviseameti meeskonda selle töö eest, mida nad koroonakriisi ajal on teinud. Ta märkis, et ühelgi maailma riigil ei ole terviseametit, mis oleks pandeemiaks valmis. Kindlasti tegid Eesti terviseameti töötajad seda, mida nad suutsid, ütles Kaljulaid.

Riikoja tõi välja, et mitmed ministrid ütlevad praegu avalikult, kuidas nende koostöö Jüriloga ei sujunud. Ta küsis, kas selline käitumine on õige.

Tippjuhid peavad alati valmis olema, et nõukogu või nendest kõrgem tippjuht ütleb, et koostöö ei suju ning nad kutsutakse tagasi, vastas Kaljulaid. Ta sõnas, et ta ei saa kommenteerida ministrite tundeid selles küsimuses.

President ise kohtus Jüriloga vahetult enne tagasiastumise otsuse avalikuks tegemist, samuti suhtlesid nad kriisi ajal ja pärast seda. Kaljulaid ütles, et ta on saanud palju tehnilist tuge ja informatsiooni nii terviseameti kui ka sotsiaalministeeriumi inimestelt.

Riikoja küsimuse peale, kas Kaljulaid oleks Jürilo ametist vabastanud, ütles president, et ta ei ole kriisi operatiivselt juhtinud ja igapäevaseid otsuseid vastu võtnud. Seetõttu ei saa ta Jürilo tagasiastumise põhjendatust analüüsida. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles