Nädala plaat. Propa-hiphopi särisev piksevarras

Margus Haav
, reporter
Copy
Räppar Killer Mike (vasakul) oli üsna kõva nimi juba soolokarjääri tehes, kuid koostöös Brooklyni avangardistliku räppar-produtsendi EL-Pga (paremal) tekkinud Run The Jewels on uus tase, mis annab silmad ette mõlema varasemale karjäärile.
Räppar Killer Mike (vasakul) oli üsna kõva nimi juba soolokarjääri tehes, kuid koostöös Brooklyni avangardistliku räppar-produtsendi EL-Pga (paremal) tekkinud Run The Jewels on uus tase, mis annab silmad ette mõlema varasemale karjäärile. Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS

Kui hindate muusikas sotsiaal-poliitilist agitatsiooni, raskepärast biiti ja kompromissitut massiivsust, siis on Run The Jewelsi (RTJ) jõulise firmasaundi ning kõrgete standardite järjekordne edasiarendus «Run The Jewels 4» täpselt see, mida vaja. Karm ja jõuline on see põletav sisu ja brutaalne vorm, millega duo kuulajate kesknärvisüsteemi, kuulmekilesid ja päevapoliitilist laetust testib, paitab ja piitsutab.

Kui varem juba enam-vähem kuulsad muusikud tulevad kokku, et teha üks uus bänd, mida saaks tänu nende staatusele juba algusest peale nimetada supergrupiks, siis enamasti jääb supertulemus siiski tulemata ja megatase saavutamata. Eksperimentaal-hardcore-alternatiiv-poliitpunt RTJ sinna nimekirja ei sobitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles