Urmas Tooming: valitsus ei jäta jonni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Eelmise aasta algul leidis riigikohus, et valitsuse tehtud otsus Tallinna vanalinnas asuva Mustpeade Maja tagastamiseks ei ole piisavalt motiveeritud ning seega jääb hoone Tallinnale. Linn rõõmustas ja andis suursuguse maja Tallinna filharmoonia käsutusse.




Nüüd aga ilmneb, et rõõm oli enneaegne, sest valitsus ei jäta jonni ning rahandusministeerium on juba ette valmistanud uue eelnõu Mustpeade Maja tagastamiseks vennaskonnale. Seekord olevat otsus põhjalikult motiveeritud. Tallinn on esialgu ooteseisundis, aga kui tagastamisotsus tuleb, siis kaevatakse see kindlasti kohtusse ning saaga jätkub.

Jääb küll mulje, et tegemist on põhimõttelise poliitilise vägikaikaveoga. Sama toimub ka Niguliste kirikuga. Toompea lihtsalt ei saa lubada, et Tallinnale õigus jääb. Kuidas teisiti põhjendada järjekindlat soovi tagastada Mustpeade Maja vennaskonnale, mille liikmed on kõrges vanuses ning enamik neist elab Saksamaal. Miks ei võiks kolmest majast koosnev suursugune kompleks kuuluda linnale ja seeläbi ka kohalikele elanikele ning teenida kultuuri? Kui aga asi jälle kohtusse läheb, siis võib Tallinna filharmoonia rahulikult majas edasi tegutseda, sest kohtuveskid jahvatavad teatavasti aeglaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles