Keemiatööstuse Liit: Eesti on CO2-heite vähendamises Euroopa liider (4)

Hallar Meybaum
Copy
Põlevkiviõlitehas Enefit280, mis hakkas tööle 2013. aastal. Uue tehase valmimist plaanitakse 2024. aastasse.
Põlevkiviõlitehas Enefit280, mis hakkas tööle 2013. aastal. Uue tehase valmimist plaanitakse 2024. aastasse. Foto: Peeter Langovits

Tööstussektori jätkusuutlik ümberehitus võtab aastakümneid ja uus põlevkiviõlitehas on selles vaid vaheetapp, kirjutab Eesti Keemiatööstuse Liidu tegevdirektor Hallar Meybaum.

Eestimaa Looduse Fond (ELF) analüüsib Euroopa Komisjoni presidendile Ursula von der Leyenile saadetud pöördumises Eesti põlevkivisektorit. Kirja kolmandas lõigus on kahetsusväärsel kombel väidetud, et üleminek põlevkivist elektritootmiselt põlevkiviõli tootmisele suurendab globaalselt CO2-heidet. Tegemist ei ole mitte üksnes eksitava väitega, vaid otsese valega, mis näitab Eestit ja meie põlevkiviõlitööstust põhjendamatult halvas valguses.

Inimlikust eksitusest või tahtlikult on Euroopa Komisjoni presidendile saadetud pöördumises mööda vaadatud ka faktist, et 2019. aastal vähendas Eesti energiasektor oma CO2 jalajälge 22 protsenti, seljatades nõnda ülekaalukalt kõiki teisi ELi riike, kelle keskmine CO2 heite vähendamine küündis vaid nelja protsendini.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles