Mart Luik: miks Kõlvart tahab turismile jalga taha panna? (5)

Mart Luik
, Tallinna linnavolikogu aseesimees (Isamaa)
Copy
Kodumajutus on väikeettevõtjale lisa sissetulekuallikas.
Kodumajutus on väikeettevõtjale lisa sissetulekuallikas. Foto: Paul Poderat

Tallinna linnapea ettepanek kodumajutuse piiramise kohta pärsib olulist majandusharu, kirjutab Tallinna linnavolikogu aseesimees Mart Luik (Isamaa).

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart on enamuse oma elust töötanud avalikus sektoris. Tema elus on olnud vähe muret näiteks selle pärast, kas müük on olnud prognoositud tasemel, kas töötajate palgad ja maksud nende pealt saavad tasutud, kas tarnijatele saab raha üle kantud. Linnapea jaoks tuleb raha «seina seest» ja ta ei vaeva ülemäära oma pead, kuidas see raha sinna seina sisse pääseb. Ainult nõnda oskan ma põhjendada Kõlvarti ettepanekuid hakata kodumajutuse pakkumist rangelt reguleerima. Miks praegu – ajal mil turism kui ettevõtlusvaldkond on sisuliselt koomas? Miks üldse?

Kodumajutuse (Airbnb.com, Booking.com jt) laialdane pakkumine on reisimist olemuslikult muutnud kõikjal maailmas. See on muutnud reisimise taskukohaseks miljonitele inimestele ja pakub sissetulekut sama paljudele korteri- või majaomanikele. Tallinnal kui atraktiivsel turismisihtkohal on rohkem kui 4000 kodumajutuse ööbimiskohta. Kui väliskülaline juba meie pealinna jõuab, siis läheb ta muuseumi, restorani, pubisse, ostab endale vanalinnast mõne nipsasjakese ja sõidab lõpuks Bolti taksoga kodumajutusse ööbima. Ainult kruiisituristid, kes viibivad linnas vaid pool päeva, jätavad linna tagasihoidlikke summasid, kõik ülejäänud Tallinna külalised pakuvad teenistust kümnetele tuhandetele linlastele.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles