Valdo Randpere: ajakirjandus on kaldu… Keskerakonna poole (20)

Valdo Randpere
, riigikogu liige (RE)
Copy
Valdo Randpere
Valdo Randpere Foto: «Õhtu» / Kanal 2

Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni likvideerimine on kuritegu ja seda saab peatada ainult ajakirjandus, kirjutab Riigikogu liige Valdo Randpere (Reformierakond).

Mäletate veel seda Keskerakonna plakatit, millel nad reklaamisid, kuidas nende tublid ministrid praktiliselt oma taskust oma raha sadade miljonite kaupa Eesti inimestele ja ettevõtetele jagasid? Sedasama plakatit, mida ka Jüri Ratas oli sotsiaalmeedias laikinud ja mille olemasolust ta mõne tunni pärast midagi teada ei tahtnud. 

Selle loo kõige kurioossem osa polnud minu jaoks isegi see, et tegu iseenesest oli ilge ja et peaminister jäi valega vahele. Uskumatu on minu jaoks hoopis see, et see uudis ei pääsenud samal õhtul Aktuaalsesse Kaamerasse. Kui ei usu, kontrollige. Skandaal puhkes 16.aprillil ja sama õhtu AK-s oleks see võinud esiuudis olla.

Kas 16.aprilli AK oleks samasugune olnud, kui reklaaminõmeduse oleks korda saatnud EKRE? Ma kahtlen. Siis oleks see olnud uudis isegi AK jaoks. Aga Keskerakond on ju uus ja Jüri Ratas on palju nunnum kui Mart Helme. Isegi kui Jüri on nunnum, siis sigaduste tegemisel ei tohiks sõbralik silmavaade olla kergendavaks asjaoluks.

Miks ma seda kõike üldse kirjutan? Sest mul on kurb eelaimdus, et ajakirjanduse vaikse kaasaelamise toel kaob paari päeva pärast ka unustusehõlma viimaste aastate üks räigemaid võimu kuritarvitusi. 

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles