Andrei Kuzitškin: «Tallinna uudised» – koroonaviiruse ravim või võitlus venekeelsete valijate pärast?

Andrei Kuzitškin
Copy
Andrei Kuzitškin
Andrei Kuzitškin Foto: LIIS TREIMANN/EESTI MEEDIA/SCANPIX

Tallinna linnavalitsuse poolt koroonaviiruse vastu võitlemise infokanaliks nimetatud värske teleprojekt «Tallinna uudised» on hoopis vahend võitluses venekeelsete valijate häälte pärast, kirjutab kolumnist Andrei Kuzitškin.

Aprilli eel esitles Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart uut teleprojekti «Tallinna uudised». Seda hakkab näitama telekanal PBK esmaspäevast neljapäevani. Projekti ametlik, välja öeldud eesmärk on anda Eesti venekeelsetele inimestele teavet meetmete kohta, mida on võetud koroonaviirusega võitlemiseks. Põhjus: teabe vaat et üliküllus koroonaviiruse kohta eesti keeles ja ilmne nappus vene keeles.

Nagu teada, taunis president Kersti Kaljulaid linnavalitsuse otsust, nimetades kohatuks Tallinna linnavalitsuse programmi edastamist Venemaa propagandakanalis. Selle peale sõnas Mihhail Kõlvart, et «kui tänu «Tallinna uudistele» õnnestub päästa kas või üks inimelu, on see seda väärt».

Ma kavatsen siiski tõestada, et «Tallinna uudised» ei suuda koroonaviiruse käest päästa isegi mitte ühtainust inimelu. Veel enam, just selline linnavalitsuse otsus võib halvendada koroonaviirusega võitlemise olukorda Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles