Nikolai Degtjarenko: Eesti investeeringud Gruusia aktsendiga (1)

Nikolai Degtjarenko
, Maardu linnavolikogu liige
Copy
Gruusia lipud.
Gruusia lipud. Foto: DAVID MDZINARISHVILI/REUTERS

Kui Eesti investeeringud omandavad gruusia aktsendi, siis saavad sellest kasu nii Gruusia kui ka Eesti majandus, kirjutab Maardu linnavolikogu liige Nikolai Degtjarenko. 

Eesti naudib teenitult riigi mainet, mis on edukalt ellu viinud liberaalsete reformide paketi, luues muu hulgas ka kõige soodsamad tingimused ettevõtluse arendamiseks. Ja isegi maksude tõstmisest unistava Helme-Ratase valitsuse tegevus pole suutnud Eesti ettevõtlussektorit veel jahutada. Samal ajal on välismajandustegevusel meie riigis veel kasutamata kasvupotentsiaali.

Traditsiooniliselt on Eesti peamiste kaubanduspartnerite hulgas Rootsi, Soome, Läti ja teised ELi riigid. Samal ajal kuuleb sageli vajadusest taastada kaubandussuhted Venemaaga. Jääb ainult küsimus, kas Venemaa ise soovib taastada kaubandussuhted Eestiga ja kui palju seda Kremli välispoliitika mõjutab?

Siiski on ka teisi riike, mis pakuvad Eesti ettevõtetele strateegilist huvi. Tahan jagada oma muljeid visiidist Gruusiasse, mida külastasin ametliku delegatsiooni raames.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles