Ivan Makarov: Tuvalu hiidlane kui inimõigus (11)

Ivan Makarov
, kolumnist
Copy
Ivan Makarov.
Ivan Makarov. Foto: Erik Prozes / Postimees

10. detsembril, rahvusvahelise inimõiguste päeval, korraldas Inimõiguste Instituut suure konverentsi «Väärtused ja huvid paralleelmaailmades», mis oli pühendatud Mart Nuti mälestusele. Kui Mart jälgis seda mingist kõrgemast paralleelsfäärist, tundis ta kindlasti uhkust, sest korraldus ja kõik esinejad olid suurepärased – tasemel eksperdid ja põnevad persoonid. Ja eesti moderaatorid olid rahvusvahelise kaliibriga teadlastele võrdsed partnerid.

Kui iga Eesti elanik oleks konverentsil öeldut täies mahus ära kuulanud ja kõigest ka aru saanud, oleksid kõne all olnud probleemid meie ühiskonnast kadunud kui täiesti ebaloogilised. Põhjalikuks ülevaateks läheks tarvis erilehte, nii et räägiks siin vaid efektsematest episoodidest.

Kohe konverentsi alguses keeldus Süüria-Liibanoni päritolu majandusteadlane ja aktivist Rouba Mhaissen jagamast lava Iisraeli peaministri Benjanin Netanyahu nõuniku Robert Ilatoviga, andes sellega oma vastuse esimese paneeli teema pealkirjale «Kas universaalsed inimõigused on üldse võimalikud erinevates kultuurides?» 

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles