Aivar Pau: Lemetti ei ole märter (46)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Aivar Pau
Aivar Pau Foto: Liis Treimann

Ma tõesti ei suuda ühineda rahvast vallanud kümnevõistlusega, mille eesmärgiks on näidata, kui vihane ja mis asendist on keegi maaeluministreeriumi kantsleri Illar Lemetti ametist vabastamise suhtes.

Lemetti kaasuses tehtud suurim viga oli see, et tal lubati oma tegevust jätkata vähemalt kaks nädalat liiga kaua. Lemetti on töötaja, kes valis asutuse sees lahvatanud kriisi lahendamiseks sisekirjade lekitamise, teise osapoole avaliku mõnitamise ja korralduste demonstratiivse mittetäitmise. Lemetti oli provokaator ja talle tulnuks kinga anda kohe, kui sellised käitumisjooned ilmsiks tulid.

Lemetti tegevus kantslerina oleks tulnud peatada minu hinnangul 9. novembril kell 16.18. Just sel hetkel laekus kõigi Eesti ajakirjanike postkasti kiri anonüümselt maaeluministeeriumi pressiüksuselt. Asutus, mille teateid saadavad tavaliselt pressiüksuse töötajad oma nime alt, oli muutunud umbmääraseks saatjaks press@agri ning kirja sisuks ei olnud ministeeriumi teave ega seisukohad, vaid ühe selle juhtivtöötaja isiklikus toonis prigisemine ministri kallal.

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles