Peeter Oja elulooraamatust valmib südamlik seiklusfilm

Uuno Prostamool
, Euroopa haige mees, Brüssel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuno Prostamool,
Euroopa haige mees.
Uuno Prostamool, Euroopa haige mees. Foto: .

Siin päikselises Euroopas erutavad kõigi meeli taas kirjandusuudised. Cannes’is  bibliofiilide kongressil selgus aasta parim raamat – Peeter Oja elulooraamat «Peeter Oja elulooraamat». Esimest korda ajaloos saab nii kõrge tunnustus osaks Eesti kirjanikule.


Peeter Oja nimi on Brüsselis kõigil suul, kohvikutes ja salongides arutatakse põnevamaid seiku tema elulooraamatust.

Harvad pole juhud, mil noore kirjandushuvilise selga, peput või õlga kaunistab Peeter Oja elusuuruses tätoveeritud portree.  Tänavatel on tavaliseks muutunud ennast Oja Petsiks, leitnant Võrnoks või Leinatammeks riietanud fännid.

Belgia ja Hollandi koolides on Oja Peetri elulooraamat juba õppekavadesse lülitatud. Peagi jõuab Euroopa kinolinadele ka raamatu põhjal vändatud 4D-märulifilm.

Hollywoodi menurežissööri Spiel­bergi särtsakas linateoses kehastab Oja Petsi seksikas George  Clooney. Võib öelda, et Clooneyl on õnnestunud Peetri olemust peaaegu kloonida (väike nali)! Sugugi nõrgemaks ei jää ka Tarmo Leinatamme kehastava Johnny Deppi osatäitmine.

Filmifriikidele mõeldes on filmi kuhjatud meeletult eriefekte! 4D-kinos istudes pritsib vaatajate peale vaheldumisi vett ja ketšupit – nõrganärvilistele soovitatakse filmi vaatamiseks prille, karkusid ja turvavööd! Filmi täisversioonis näidatakse tõelistele filmigurmaanidele ka  ehtsas 4Ds tissi ja tussi. Šarmantset Evelin Seppa kehastab animeeritud Milla Jovovich.

Filmi stoori on iseenesest igavikuline – Eurovisiooni lauluvõistlusele sattunud Kreisiraadio sõpradel tuleb siseneda suurde karvasesse teleporti, et päästa maailm võimuhaige maniaki Sami Lotila (Spede Pasanen) tranformeritest zombide küüsist (Bruce Willise vend ja Kevin Costner). 

Võrnot kehastav Al Pacino kaotab aga universumi koodi, ning selle leiab enda voodist paheline kaunitar Milla Jovovich, keda mängib animeeritud Scarlett Johansson. Scarleti vennad Ants ja Jaak Johanson on aga samal ajal indiaanlastega (vennad Urbid) kõrbes ja suitsetavad kaktuseid.

Filmile ennustatakse tohutut menu, kui välja arvata õela Taani mürgipommi Jyllands-Posteni kaagutus, et režissööriks oleks pidanud olema ikkagi Lars von Trier, nagu Taani rahvale lubati.  No laku panni, Jyllands-Posten! Et teil ka sopaloopimisest ükskord villand ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles