Hindrek Riikoja: EKRE juba otsis Kingole asendajat (1)

Kuku Raadio
Copy
Väliskaubanduse ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo (EKRE) esitas peaminister Jüri Ratasele ametist lahkumise avalduse, mille peaminister ka rahuldas.
Väliskaubanduse ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo (EKRE) esitas peaminister Jüri Ratasele ametist lahkumise avalduse, mille peaminister ka rahuldas. Foto: Remo Tõnismäe

Kert Kingo üleeilse lahkumisavalduse kohta ütlesid Hindrek Riikoja ja Kalle Muuli Kuku Raadio saates «Muuli ja Riikoja», et Kingo lahkumine tuli kergenduseks isegi tema koduerakonnale EKRE-le.

«Ei juhtu just sagedasti, et avalikkus ja opositsioon nõuavad ühe ministri tagasiastumist ja selle ministri koduerakond, samuti koalitsioonipartnerid kõik tõdevad, et ega siin muud üle jää,» võttis Riikoja nädala keskel haripunkti jõudnud skandaali kokku. 

Kingo valetamine tuli kõigile suure kergendusena, sest tema puhul oli juba suvel näha, kuidas ta täidab oma ametiülesandeid pika hambaga ning ei näi isegi tahtvat ministriametis olla, selgitas Kalle Muuli.

Riikoja kirjeldas, et ka EKRE on ringi vaadanud uue ministri järele, kuigi loomulikult mitte avalikult. 

«EKRE põliseks probleemiks on see, et erakonnast võtta ei ole. Riigikogu fraktsioonist kedagi tõsiseltvõetavat ja asjalikku võtta ei ole. Nad on küll väljaspool erakonda pakkunud väga paljudele inimestele nii seda kui mõnda teist ministrikohta. Nad on isegi olnud nõus sellega, et inimene on spetsialist ja tuleb ametisse ilma erakonda astumata. Aga keegi ei taha endale EKRE templit külge saada,» kõneles Riikoja. 

Muuli tõdes, et täiesti arusaamatu oli see, miks Kingo üldse hakkas valetama, et Jakko Väliga ei olnud lepingut sõlmitud.

Nii Muuli kui ka Riikoja nõustusid, et selline ministritiitliga Eesti müügimeeste pealiku ametikoht on vajalik, eriti Aasia riikidega kaubandussuhete arendamiseks, kuid seda ametit peab kandma tõepoolest vääriline inimene.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles