Urmas Tooming: päris oma jõulupuu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Kes tahab endale tuppa tuua aastaid just jõulupuuks kasvatatud ilusat ja kaharat kuuske, see peab kas kuhugi aianduskeskusesse või hüper- ja supermarketite juurde minema ning sealt endale lemmikpuu välja valima.

Kes ka sellega ei lepi, vaid tahab, et haljas puu kuni naistepäevani tema kodu ehiks, peab hingehinna eest soetama Saksamaalt pärit nulu. Võib aga ka hoopis teistmoodi asju ajada.

Nimelt pakub Riigimetsa Majandamise Keskus inimestele võimalust minna ise metsa, valida sealt endale jõulupuu välja ning see väikese raha eest koju viia. Kes päris üksinda kuusekohta otsida ei soovi, võib minna kuuseretkele koos kogenud loodusvahist juhendajaga.

Tõsi, selle aasta viimased retked toimuvad täna. Muidugi ei suuda ise metsast leitud ja koju toodud jõulupuud võistelda uhkete poekuuskedega, aga isetegemise rõõm ning värske metsaõhk maksavad ka midagi.

Eriti sügava mulje jätavad niisugused kuuseretked kindlasti pere pisematele liikmetele, kes ilmselt esimest korda saavad sae kätte võtta, et päris oma jõulupuu jalalt maha saagida. Olgu see pealegi veidi hõredavõitu või mitte kõige sirgem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles