Andrei Kuzitškin: kallid Mihhail Kõlvart ja Yana Toom, ärge takistage venelastele eestikeelset haridust (4)

Andrei Kuzitškin
Copy
Andrei Kuzitškin.
Andrei Kuzitškin. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Selleks et Lasnamäe ja Narva hakkaksid kõnelema eesti keeles, ei ole tarvis inimesi petta, vaid neid tuleb õpetada armastama Eestit. Ja eesti keelt, kirjutab kolumnist Andrei Kuzitškin. 

Paar nädalat tagasi avaldatud riigikontrolli uuring eesti keele õpetamise taseme kohta täiskasvanutele põhjustas ägedat vastukaja Eesti ajakirjanduses ja ühismeedias.

Riigikontrolli sedastused, et eesti keelt õpetatakse täiskasvanutele kehvapoolselt ja keelt õppida soovijaid on rohkem kui võimalusi õpet pakkuda, erutasid eriliselt Keskerakonna juhte. Näiteks nende Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom andis teada, et nüüd on tal palju hõlpsam veenda Euroopa Liitu, et vene koolide üleviimine eesti õppekeelele on võimatu. «Kui me ei suuda täiskasvanuid õpetada, mis siis veel lastest rääkida!» õhkas Yana Toom pateetiliselt.

Minu meelest on Yana Toomi selline seisukoht õige silmakirjalik. Kas mitte seesama naisterahvas ei üritanud aastate kaupa kõiki aina veenda, et Narva taksojuhtidelt eesti keele oskuse nõudmine B1-tasemel on tohutult rumal? 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles