Hiina suursaatkond Eestis: meil tuleks kalliks pidada Hiina ja Eesti sõbralikke suhteid (17)

Copy
Hiina suursaadik Eestis Li Chao
Hiina suursaadik Eestis Li Chao Foto: Erakogu

4. septembril 2019. aastal avaldas Postimees artikli Hiina kohta. Sellega seoses soovib Hiina suursaatkond Eestis teha järgmise avalduse:

1. Hiina valitsus kaitseb vankumatult Hiina riiklikku suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust. Eesti valitsuse selge seisukohavõtt «Ühe Hiina» poliitika suhtes väärib tunnustust. Hiina valitsus astub kindlalt kõigi vastu, kes toetavad või soosivad sõnu või tegusid, mis kahjustavad meie riiklikku suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust.

2. Hiina hindab kõrgelt Hiina-Eesti suhteid. Võrdväärsuse ning vastastikuse austuse ja kasu põhimõtetest lähtudes on Hiina teinud Eestiga koostööd paljudes valdkondades, sealhulgas majanduse, kaubanduse, investeeringute, kultuuri, turismi jm vallas, millel on olnud märkimisväärsed, kõigile näha tulemused.

3. Ajakirjanikud peavad kinni pidama kutse-eetikast ning järgima täpsuse, erapooletuse ja tõe printsiipe. Neilt oodatakse Hiina-Eesti suhteid edendavaid, mitte aga väära ja eksiteele viivat teavet sisaldavaid artikleid, mis moonutavad tõde. Meil tuleks kalliks pidada Hiina ja Eesti sõbralikke suhteid ja säravaid väljavaateid. Hiina suursaatkond tegutseb alati Hiina ja Eesti suhtlemise ja koostöö tugevdamise huvides, et nii viia meie kahepoolsed suhted uutesse kõrgustesse.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles