Signe Suurväli: mitte ainult vaba, vaid ka sobiv lasteaiakoht

Copy
Lasteaialapsed õues. Pilt on illustreeriv.
Lasteaialapsed õues. Pilt on illustreeriv. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eralasteaiatoetuse maksmine samas ulatuses munitsipaallasteaeda tehtud kulutustega ei ole omavalitsusele lisakulu, vaid oma kohustuse täitmine, kirjutab Eesti Eralasteaedade Liidu juhatuse liige Signe Suurväli.

12. augusti Postimehe artiklis «Koht lasteaias ärgu olgu defitsiitkaup» juhib Soraineni advokaadibüroo jurist Illimar Pärnamägi õigustatult tähelepanu tõsisele probleemile seoses lasteaiakohtade kättesaadavusega. Kuigi koolieelse lasteasutuse seadus paneb omavalitsustele kohustuse luua vanemate soovil kõigile poolteise- kuni seitsmeaastastele lastele, kelle elukoht on selle valla või linna territooriumil ning ühtib vähemalt ühe vanema elukohaga, võimaluse käia teeninduspiirkonna lasteasutuses, ei suuda vähemalt Tallinna ja enamiku selle rõngasvaldade peetavad lasteasutused seda kohustust täita.

Kui vanem soovib pärast vanemapuhkuse lõppu lapse poolteiseaastaseks saamisel tööle naasta, siis on vähetõenäoline, et ta saab lapsele koha munitsipaallasteasutuses. Kuna kohalikud omavalitsused ei loo piisaval hulgal sõimerühmi, ei ole enne lapse kolmeaastaseks saamist väga suurt lootust munitsipaallasteaias kohta saada ning ainus lahendus perele on eralastehoid või -aed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles