Kalev Stoicescu: NATO ei lähe laiali (24)

Kalev Stoicescu
Copy
Venemaa lahingukopterite baas rajatakse Eesti rannikust vaid 55 kilomeetri kaugusel asuvale Suursaarele.
Venemaa lahingukopterite baas rajatakse Eesti rannikust vaid 55 kilomeetri kaugusel asuvale Suursaarele. Foto: IVAN SEKRETAREV/AP/Scanpix

70-aastaseks saanud NATO ei lähe Venemaa rõõmuks laiali, kuid alliansi tulevik sõltub liitlaste heidutusvõimest, kirjutab kolumnist Kalev Stoicescu.

Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsioon sai tänavu 70-aastaseks. 29 liikmesriigile kollektiivkaitset pakkuv julgeolekupensionär on suurepärase tervise juures, sest tal on head geenid (valdavalt liberaaldemokraatlikud), tugevad närvid (ei allu provokatsioonidele), selge mõistus (tulevikule suunatud strateegiad), arukus ja otsusekindlus (demokraatlikul konsensusel põhinevad otsused) ning tugev ja sportlik kehaehitus (sõjalised võimed).

Tal on endiselt väga hea aura ja tõmme, sest ükski liitlane ei mõtle (tõsiselt) alliansist lahkuda ning liituda soovijate järjekord lookleb avatud ukse taga. Niisuguse pensionäri koht ei ole mõistagi hooldekodus, mistõttu liikmesriigid ehitasid talle Brüsselisse uue ja uhke peakorteri, mis avati 2017. aasta mais.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles