Priit Sibul: poliitik pattu teha ei tohi. Ametnik ka mitte (1)

Priit Sibul
, riigikogu liige (Isamaa)
Copy
E-sigaret. Pilt on illustratiivne.
E-sigaret. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Sotsiaalministeeriumi ametnikud on võtnud endale õiguse ise poliitikat teha, nõudes Euroopa Liidult erandit kuumutatavatele tubakatoodetele lõhna- ja maitseainete keelu kehtestamiseks, kirjutab riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Priit Sibul (Isamaa).

Eesti avaliku sektori püüdlikkus on Euroopa Liidu tipptase, me oleme sellega legendaarsed mitte ainult oma kodanike, vaid ka teiste Euroopa riikide silmis. Uhkust vääriv see alati ei ole, sest vähendab mõistlikke otsuste tegemise võimalust. Ametnikud, kes on tulnud ametisse poliitikat tegema, peavad valimiste kaudu tulema poliitikasse. Sest ametnikuna tegutsev poliitik teeb tihti otsuseid, millel ei ole valijate ja kodanikkonna, sh poliitikute toetust.

Sotsiaalministeeriumi aparaadi õlitatumad osad on end sellest kuldreeglist korduvalt kõrgemale seadnud. Alkoholiaktsiisidega toimunu ei olnud mitte ainult poliitiline ebaõnnestumine, vaid ka mitme poliitiliste ambitsioonidega ametniku start-up, mille puhul «investoritelt» ei küsitud, kas nad on nõus sellesse ettevõtmisesse oma raha panema või mitte. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles