Otseblogi: Postimees Arvamusfestivalil

Copy
Postimehe lava Arvamusfestivalil.
Postimehe lava Arvamusfestivalil. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Postimehe blogi toob lugejateni reede lõunast laupäeva õhtuni Paides toimuva Arvamusfestivali melu ja ülevaated kõige põnevamatelt aruteludelt.

Postimees pakub Arvamusfestivalil avarat valikut poliitika- ja kultuuriteemadest, mille üle arutlevad meie ajakirjanikud ja autorid. Postimehe ala kava leiab pärast otseblogi akent.

REEDE, 9. AUGUST

Kell 12-13

«Jõukad, aga õnnetud»

Kuigi oleme maailma mõistes väga jõukaks saanud, siis endiselt tunneme end õnnetuna või ei oska sellest rõõmu tunda. Miks see on nii?

Arutelu juht: Postimehe ja BNSi majandustoimetuse juht Harry Tuul

Osalejad: Coopi juhatuse esimees Jaanus Vihand, Palgainfo Agentuuri looja Kadri Seeder ning psühholoog, karjäärinõustaja ja koolitaja Liisa Raudsepp

Kell 14-15

«Teadlane meedias»

Millal lõpeb teaduslik ekspertiis ja algab isiklik arvamus? Kas teadlasel on õigus sekkuda näiteks väärtushinnangute kujundamisesse või avaldada teadlasena arvamust teemal, mis väljub tema rangelt erialalt?

Arutelu juht: Postimehe ajakirjanik Kaur Maran

Osalejad: Tallinna Tehnikaülikooli rektor ja Eesti Teaduste Akadeemia liige Jaak Aaviksoo, geoloog, keskkonnateadlane, Tartu Ülikooli arendusprorektor Erik Puura, teadusajakirjanik ja teaduskommunikatsiooni uurija Tallinna Ülikooli teaduskommunikatsiooni lektor Arko Olesk

Kell 16-17

«Fake news»

Fake news – mis need on, kuidas nad sünnivad, kuidas nende vastu võidelda ja kuidas mõjutab võltsuudiste levik ajakirjanduse eneseidentifikatsiooni.

Arutelu juht: Postimees Grupi uuriva ajakirjanduse juht Holger Roonemaa

Osalejad: Dmitri Teperik Rahvusvahelisest Kaitseuuringute Keskusest, lugejakiri.ee väljaandja ning meemikultuuri entusiast Mart Siilivask ja Riigikogu liige Urmas Espenberg

Kell 18-19

«Naistejutud»: meeleheitel koduperenaised Eesti moodi ehk emaks olemise võimalikkusest

Milline on ema positsioon praegu Eesti ühiskonnas? Kuidas emasid diskrimineeritakse? Kas ema õlul peaks olema kogu elu korraldamine ja kõige eest vastutamine? Ja mis on emade väikesed saladused?

Osalejad: Üksikema Dagmar Lamp, kärgpere ema Heidi Ruul, sarisünnitaja Kristina Herodes

LAUPÄEV, 10. AUGUST

Kell 14-15

Kuku raadio «Välismääraja»: saade välispoliitikast huvitatud inimestele.

Teistest sagedamini arutleb välispoliitikatund Euroopa Liidu, USA ja Venemaa teemadel. Sealjuures otsivad stuudiokülalised vastuseid küsimustele - miks ja kuidas?

Saatejuht: ajalehe «Diplomaatia» peatoimetaja ja Postimehe kolumnist Erkki Bahovski.

Kell 16-17

«Eesti ajalooromaan»: kas ikka need vanad vastamata küsimused?

Viimastel aastatel on Eesti kirjanikud taas hakanud kirjutama ajaloolisi romaane. Eriliselt on esile kerkinud huvi keskaja vastu. Miks keskaeg? Miks just nüüd? Mida uut on võimalik öelda sajanditetaguste sündmuste kohta ning kas kirjanike ja lugejatena on meil tõesti võimalik toonaseid inimesi ja olusid mõista või peegeldame nõnda lihtsalt oma kaasaja muresid möödanikku.

Arutelu juht: Postimehe peatoimetaja Peeter Helme

Osalejad: Ajalookirjanikud Erkki Koort ja Mehis Tulk

Kell 18-19

«Avalikult arutlemisest»: kuidas osaleda avalikus arutelus?

Milleks kirjutada arvamuslugusid? Kuidas tekitada konstruktiivset arutelu ja saavutada dialoog?

Arutelu juht: Postimehe arvamustoimetuse juhataja Indrek Lepik

Osalejad: Postimehe kolumnist Jaak Jõerüüt 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles