Mees kummitemplist

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Maruste
Rait Maruste Foto: Peeter Langovits

Rait Maruste sattus sellel nädalal ebamugavasse seisu. Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimehena lasi just tema käiku erakonnaseaduse muutmise eelnõu, mis loob nn demokraatia arendamise sihtasutused, sisuliselt aga riigikogus esindatud parteide sihtasutused.


Paraku polnud reformierakondlane Maruste, aga näiteks ka Eiki Nestor, kes sotside esindajana sama asja kureeris, teemaga kursis. Näiteks ei osanud nad öelda, kui palju ja kustkohast raha sihtasutustele tuleb.

Päev hiljem selgus, et tegelikult on 900 000 eurot juba olemas ja eelarvessegi sisse pandud, välisministeeriumi reale, mis juba iseenesest meenutab kummalist jälgede segamist.

Ja lõpuks, kui raha saamine on otsustatud, siis jääb mulje, et seaduse muutmine on paljas formaalsus. Tegelikult on aga otsus mujal juba ära tehtud ja riigikogu asi on tempel alla lüüa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles