Andrei Kuzitškin: Eesti on juba langenud Venemaa hübriidsõja ohvriks (16)

Andrei Kuzitškin
Copy
Kersti Kaljulaid ja Vladimir Putin
Kersti Kaljulaid ja Vladimir Putin Foto: Konstantin Sednev

Ma usun, et eestlased loevad üpris vähe kohalikku venekeelset ajakirjandust ega jälgi kuigi hoolikalt Eesti venekeelseid blogipidajaid Facebookis, VKontaktes, Odnoklassnikis, Instagramis. Kui eestlased loeksid seda, mida kirjutavad Eesti ühismeedia venekeelse segmendi kasutajad, haaraks neid paanika, kirjutab kolumnist Andrei Kuzitškin. 

Nimelt puhkes Eesti venekeelse avalikkuse seas pärast Jüri Ratta teise valitsuse, millesse kuuluvad Keskerakond, EKRE ja Isamaa, moodustamist suisa eufooria. See tugevnes veelgi pärast president Kersti Kaljulaidi visiiti Moskvasse ja kasvas tõeliseks joovastuselaviiniks majandus- ja taristuministri Taavi Aasa viibimise järel Peterburi majandusfoorumil. Kui üritada kokku võtta, millest kirjutavad ja mille üle arutlevad ajakirjanikud, eksperdid ja tavalisedki Eesti inimesed, kes ei varja oma poolehoidu Venemaale, kujuneb järgmine pilt.

1. Eestis on toimunud «roomav pööre». Võimule sai Keskerakond, kus ollakse meelestatud taastama koostöö Moskvaga, sest nende selja taga seisavad ettevõtjad, kes ajavad äri Venemaa ettevõtetega. Eesti valitsus koostab juba ettepanekuid riigiettevõtete erastamiseks Venemaa investorite huvides. Just selle olevat kokku leppinud Kersti Kaljulaid Moskvas Putiniga ja Taavi Aas Peterburis Venemaa kõrgemate ametiisikutega. Teiselt poolt tulid võimule rahvuslased, kes kujundavad Eestist laevukese, mis triivib Brüsselist aina eemale. On lootust, et vabakursil kulgev «laevuke» jõuab viimaks paratamatult suure geopoliitilise laine harjal Venemaa randa.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles