Aleksander Laane: riigikogu peaks sooritama harakiri (25)

Aleksander Laane
, Erakonna Eestimaa Rohelised volikogu esimees
Copy
Harakiri ehk feodaalse Jaapani rituaalne enesetapp.
Harakiri ehk feodaalse Jaapani rituaalne enesetapp. Foto: Rights Managed / Mary Evans / Grenville Collins P

Rohelised hoiatasid juba 12 aasta eest, et põlevkivienergeetika lõpp saabub kiiremini kui arvatakse ja et töötuks jäävate inimeste küsimusega tuleb kiiresti tegelema asuda. Selle aja jooksul pole aga ükski praegu riigikogus istuv erakond teinud mitte midagi, kuigi kõik võimalused selleks olid olemas, kirjutab Aleksander Laane (Rohelised).

Kui Rohelised kutsusid 2007. aastal kokku riigikogu erakorralise istungi, et kütuse- ja energiamajanduse strateegia välja töötada, tegid teised erakonnad selle teema üle vaid nalja. Mingit sisulist arutelu ei toimunud. Saadikud läksid kiiresti päevitama ja õlut jooma. Niipalju siis ettenägemisvõimest ja riigimehelikkusest.

Muuhulgas hoiatasid Rohelised, et põlevkivienergeetika lõpp saabub kiiremini kui arvatakse ja et töötuks jäävate inimeste küsimusega tuleb kiiresti tegelema asuda. Tänase seisuga on erakorralisest istungist möödunud peaaegu 12 aastat. Selle aja jooksul pole ükski praegu riigikogus istuv erakond teinud mitte midagi, kuigi kõik võimalused selleks olid olemas. Te pole valitsemisega hakkama saanud, teil on aeg sooritada seppuku tsermoonia ja harakiri! Vähemalt poliitiline muidugi. Lahkuda enne, kui teid tabab häbiväärne karistus.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles