Artemi Troitski: tere tulemast lõhestunud maade klubisse! (18)

Artemi Troitski
Copy
Kõikjale ulatunud valimiskampaania järgi otsustades raha EKREl on, ja mitte vähe. Kust nad selle said? Kas andsid sadu tuhandeid eurosid oma kaukast tõepoolest Pärnu kandi vanakesed-pensionärid?
Kõikjale ulatunud valimiskampaania järgi otsustades raha EKREl on, ja mitte vähe. Kust nad selle said? Kas andsid sadu tuhandeid eurosid oma kaukast tõepoolest Pärnu kandi vanakesed-pensionärid? Foto: akg-images/Scanpix

«Moskva agent» ja Kremli köögipoole tundja Artemi Troitski ütleb otse välja: tal puuduvad vettpidavad tõendid, et EKREt toetas Moskva. Aga tal ei ole ka erilisi kahtlusi, et nii see oli.

Venemaa 2014: Krimm. Suurbritannia 2016: Brexit. USA 2017: Trump. Prantsusmaa 2018: kollased vestid. Eesti 2019: EKRE. Tere tulemast peletislikku nüüdismaailma, armas pisike Eesti! Tere tulemast lõhestunud maade klubisse! Mitte rahvuse ja keele alusel jagunenud – nagu Belgia või Kanada –, vaid just lõhenenud, täies pikkuses ja laiuses lõhenenud maade klubisse. Tere tulemast telgitaguste tehingute ja salaprotokollide vandenõuilma! Midagi sellist pole nähtud möödunud sajandi 30ndatest aastatest saadik.

EKRE loomus

Võib-olla tekitab see lugejas hämmeldust, aga mul ei ole midagi rahvuskonservatiivse erakonna kui sellise vastu. Ma ei sea kuidagi kahtluse alla nende õigust olemas olla. Selliseid erakondi ja liikumisi leidub paljudes riikides. Neid nimetatakse vaeste parteiks, luuserite parteiks, lihttööliste parteiks ja nii edasi. Osaliselt on see õige, aga ma sõnastaksin selliste ühenduste motivatsiooni siiski teisiti.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles